Veel gestelde vragen

FAQ

We kunnen het begrijpen dat je nog vragen hebt over BSO Knoet. We zijn immers niet de meest standaard BSO. Op deze pagina vind je een aantal veel gestelde vragen. Staat jouw vraag er niet tussen? Neem dan zeker contact met ons op.

bso ede

Veel gestelde vragen

Wat leuk dat jullie interesse gewekt is! Jullie zijn van harte welkom voor een rondleiding op één van onze locaties. Is de school van jullie zoon/dochter al bekend? Op de pagina’s van onze beide locaties kan je terugvinden welke scholen wij op welke locatie opvangen. Voor een rondleiding kan je bellen met de locatie manager van de desbetreffende locatie via 085 – 112 84 88 óf stuur een berichtje via ons contactformulier.

Staat jouw school er niet tussen? Aarzel niet en neem contact met ons op via ons contactformulier.

Wanneer jullie kiezen voor opvang op onze BSO, is er keuze uit 3 contracten:

  • 40 weken: alléén de 40 schoolweken.
  • 46 weken: 40 schoolweken én 6 weken ‘kleine vakanties’ (voorjaars-, mei-, herfst- en kerstvakantie).
  • 49 weken: 40 schoolweken, 6 weken ‘kleine vakanties’ (voorjaars-, mei-, herfst- en kerstvakantie) én 3 willekeurige weken in de zomervakantie.

Uiteraard bestaat er de mogelijkheid om een opvangmiddag te ruilen. Een opvangmiddag dient uiterlijk 2 weken van te voren doorgegeven te worden en kan doorgang vinden indien er op de desbetreffende dag plaats is. Ruildagen kunnen doorgegeven worden via de ouderlogin. Voor ruilen tijdens de vakanties, zie de desbetreffende vraag.

Wij werken met standaard opvangblokken, welke wij rekenen vanaf het moment van ophalen op de scholen. Stel: jouw kind is om 14:30 uit, dan rekenen wij een opvangmiddag van 14:30-18:30. Kom je jouw kind om 17:30 al ophalen? Ook dan rekenen wij de opvanguren door tot 18:30.

De vervoerskosten zitten niet in het uurtarief verwerkt en worden nog apart berekend. Deze kosten worden per opvangmiddag per maand berekend. Dit houdt in dat als jouw kind 1 middag per week opgevangen wordt, er €20,- per maand in rekening gebracht wordt. Voor 2 middagen is dit €40,- en zo verder. Er wordt maximaal voor drie middagen vervoerskosten berekend. Voor een eventueel derde kind uit het gezin worden geen vervoerskosten meer in rekening gebracht.

Tijdens het ophalen van de kinderen, staan alle medewerkers buiten en zullen zij proberen altijd even een terugkoppeling te doen van de opvangmiddag. Wij vangen veel kinderen op, dus soms kan het zo zijn dat de medewerkers allemaal in gesprek zijn als je jouw kind komt ophalen. Ben je toch benieuwd hoe de middag verlopen is of wil je iets bespreken/delen? Spreek gerust één van onze medewerkers aan!

Nee, wij als BSO zorgen voor al het fruit, drinken, koekjes, brood en ander lekkers tijdens de opvangdagen. Wanneer er allergieën zijn waar wij van op de hoogte dienen te zijn, geef dit dan door aan ons. Wij zullen óók in geval van allergieën zorgen voor passende etenswaren en drinken.

Uiteraard! Wij snappen dat het heel spannend is om naar een (nieuwe) BSO te gaan en vinden het zelfs heel fijn dat kinderen eerst komen wennen. Het kind krijgt dan de mogelijkheid zijn nieuwe plekje te verkennen en het eerste contact te leggen met de medewerkers. Vaak is het voor jonge kinderen spannend en heel vermoeiend om gelijk na zijn/haar eerste schooldag de hele middag naar de BSO te moeten. Het is voor deze kinderen juist goed om, voordat ze écht naar school gaan, alvast een middagje mee te draaien bij ons.

Op de wettelijke feestdagen zijn wij inderdaad gesloten. Deze feestdagen worden wel mee berekend in de maandelijkse kosten. De reden hiervoor is dat een groot deel van onze kosten gewoon doorloopt op deze dagen. De feestdagen kunnen niet geruild worden, deze uren komen dus te vervallen.

Wij bieden inderdaad de mogelijkheid om de kinderen naar zwemles te brengen. Wij werken op dit moment samen met Tesqua Sport- en Healthclub en zwembad De Peppel, zij verzorgen de zwemlessen. Voor meer informatie over deze zwemlessen bij Tesqua kan je kijken op deze site. Voor de zwemlessen bij De Peppel kan je contact met ons opnemen.

Wij bieden de mogelijkheid om opvang te bieden op studie-ochtenden en studiedagen. Wel hanteren wij een minimum van vijf kinderen op deze ochtend/dag. Het is voor ons niet realistisch om voor minder dan vijf kinderen open te gaan. Studie-ochtenden en studiedagen kan je vooraf aangeven via de ouderlogin. Daar zullen wij alle aanvragen verzamelen en je uiterlijk een week van te voren definitief laten weten of wij tijdens de studiedag wel of geen opvang bieden. De extra uren die je afneemt tijdens eens studiedag worden extra berekend, bovenop jouw maandelijkse incasso.

Let op: opvang op een studieochtend zijn altijd extra uren! Uren uit schoolweken en vakantieweken kunnen niet geruild worden naar een studieochtend.

Als jouw kind zelfstandig genoeg is om zelf naar de BSO te fietsen, vanaf school, dan is dit een mogelijkheid bij ons. Je dient hiervoor wel apart toestemming te geven bij de inschrijving. Ook als jouw kind zelfstandig van de BSO naar huis mag fietsen, dien je apart toestemming te geven.

Onze opvangmiddagen verlopen altijd met dezelfde structuur. De kinderen worden door ons opgehaald van school, onderweg in de auto nemen we even de schooldag door en kletsen we gezellig. Aangekomen op de BSO is het tijd voor een koekje of fruit en wat drinken, daarna kan er vrij gespeeld worden tot +- 16:00. Rond 16:00 starten we met ons sportprogramma, elke groep voor zich. De sportlessen geven wij in de winter binnen in de gymzalen van het Pallas en/of de Peppel. Zo gauw het weer het toelaat sporten we buiten, vanaf ongeveer de meivakantie tot aan de herfstvakantie. Na het sporten is er nog tijd voor een koekje/fruit en wat drinken en daarna kunnen de kinderen vanaf 17:30 opgehaald worden.

Natuurlijk mag dat, echter zitten er natuurlijk wel wat regels aan. Wanneer je al van te voren weet welke dagen je wil ruilen, kun je dit ruilverzoek gewoon doen in de ouderlogin. Wij zullen dan op basis van beschikbaarheid deze ruiling accepteren of afwijzen. Als je ruim op tijd een ruildag of extra dag aanvraagt, uiterlijk een maand van te voren, is er eigenlijk altijd nog wel plek.

Heb je in een bepaalde vakantie een opvang dag niet nodig, maar weet je ook niet wanneer je deze dag wél nodig hebt? Meld jouw kind dan uiterlijk een maand van te voren af, zodat de uren van deze opvang dag in het urenpotje (zie vraag ‘urenpotje’) terecht komen.

Let op: vakantiedagen kunnen niet geruild worden naar schooldagen en/of studiedagen!

In verband met alle activiteiten die wij ondernemen in de vakantie, willen wij vragen of de kinderen tussen 8:00 en 8:45 gebracht kunnen worden. Vaak vertrekken wij vanaf 9:00 naar een activiteit en zo hebben we voldoende tijd om te controleren of alle kinderen er zijn en eventueel nog kinderen na te bellen. Het ophalen mag, zoals ook tijdens de schoolweken, gewoon tussen 17:30 en 18:30. Eerder ophalen in bepaalde situaties kan, mits dit besproken is met de locatiemanager.

Wij bieden gedurende alle vakanties opvang aan van 8:00 – 18:30. Op zo’n vakantiedag zorgen wij als BSO voor al het eten en drinken, activiteiten, evt zonnebrand etc. Vakantie hebben is leuk, even geen school en niks moeten. Vanuit dit oogpunt bieden wij tijdens vakantiedagen leuke, sportieve en gezellige activiteiten aan. Denk aan: pretparken, dierentuinen, survivallen, (binnen)speeltuinen etc.

Wij werken voor de vakanties met een urenpotje. Er kunnen op 2 manieren uren in het urenpotje toegevoegd worden:

Ouders die een 49 weken overeenkomst afnemen, krijgen de uren voor drie weken zomervakantie (evenredig aan het aantal opvangdagen per week) in hun urenpotje en dienen zelf de zomervakantie opvang aan te vragen via de ouderlogin. De kinderen staan alleen op de lijst wanneer de dagen zijn aangevraagd door de ouders en worden ‘betaald’ via het urenpotje.

De uren van vakantiedagen die niet afgenomen worden en uiterlijk een maand van te voren worden afgemeld, komen in het urenpotje. Deze uren kunnen voor de ouders met een 46 weken overeenkomst ingezet worden in de 6 ‘kleine’ vakanties en voor de ouders met een 49 weken overeenkomst in alle vakanties. Wel dient er plek te zijn op de groep voor de desbetreffende extra aanvraag vanuit het urenpotje, dus wij raden aan om deze aanvraag uiterlijk een maand van te voren te doen, zodat je zeker bent van een plekje.

Vakantie betekent vrij zijn en tijd hebben voor leuke dingen. Hier denken wij net zo over en daarom zijn onze vakantiedagen altijd gevuld met leuke, sportieve en hele gezellige activiteiten. Wat gaan wij zoal doen op een vakantiedag? Attractieparken, dierentuinen, (indoor)speeltuinen, lasergamen, zwemmen, survivallen, bowlen, stormbanen, Wipe-Out, boerengolf en nog veel meer. Eigenlijk veel te veel leuke dingen om op te noemen. Deze activiteiten zijn natuurlijk fantastisch, maar kosten ook meer dan een gewone opvangmiddag.

Meer dan buitenschoolse opvang

Heb je vragen over BSO Knoet of ben je benieuwd naar de mogelijkheden?

Scroll naar boven