De werkwijze van Knoet

Uniek in wat
we doen

Sport en bewegen als basis

Sport- en Zwem BSO Knoet werkt niet zoals de “reguliere” Buiten Schoolse Opvang. Bij onze BSO is sport en spel een belangrijk onderdeel van de opvang. Dagelijks zullen wij de kinderen kennis laten maken met een verscheidenheid aan sporten en spellen.

Ons sportmoment eindigt vaak pas rond 17:30, daarom is het wenselijk dat je jouw kind na 17:30 uur ophaalt. Je zal wellicht begrijpen dat als we met (team)sport bezig zijn, het niet wenselijk is dat er telkens kinderen afhaken. Hopelijk kan jij, als ouder/verzorger, begrip opbrengen voor dit standpunt!

Samen sporten en bewegen

Dagindeling

vanaf 14:00 of 12:00

Ophalen

Tijdens de reguliere schoolweken haalt Knoet de kinderen vanaf 14:00 uur op bij de scholen. Dit gebeurd met de auto, of lopend.

De laatste school gaat op dit moment om 15:00 uur uit.

Iedereen aanwezig?

Clubhuis

Wanneer iedereen aanwezig is in het clubhuis, wassen de kinderen hun handen en eten we met zijn alle een ''gezonde'' koek of fruit. Onderweg hebben de kinderen samen met de pedagogisch medewerkers de dag al even doorgenomen.

Een uurtje uitrazen?

Spelen

Eenmaal op de BSO hebben de kinderen nog nauwelijks tijd om te vertellen wat er allemaal vandaag gebeurd is. Ze willen namelijk zo snel mogelijk naar buiten om te fietsen, steppen, skelteren, voetballen, touwtje springen, verstoppertje of op het speeltoestel te spelen.

Of een rustige activiteit?

Bijkomen

Kinderen die het wat rustiger aan willen doen kunnen aan de slag met knutselwerkjes, een spelletje spelen, “koken” in de keuken, met de lego of de poppen spelen, een boekje lezen of een bouwwerk maken met Kapla.

vanaf 16:00

Sporten

Om 16:00 uur pakken alle kinderen hun sporttas en gaan richting kleedkamer of lopen met onze pedagogisch medewerkers naar de gymzaal, om zich om te kleden voor het sportprogramma. Het sporten is niet verplicht, toch zullen de pedagogisch medewerkers de kinderen zoveel mogelijk aanmoedigen om mee te doen.

Zwemdiploma halen

Zwemles

Ook zullen sommige kinderen vanaf 16:00 ervoor kunnen kiezen om naar zwemles te gaan. De kinderen kunnen namelijk tijdens de BSO hun zwemdiploma halen. Vaak lukt dit al binnen één of twee jaar (diploma A & B).

De kinderen (of ouders) kunnen zelf kiezen of zij willen sporten, zwemmen of lekker spelen in het clubhuis.

Omkleden en rusten

Afsluiten

Het sporten of zwemmen duurt afhankelijk van de leeftijd 45 tot 60 minuten. Na het sporten is het weer omkleden geblazen en staat het fruit en het drinken klaar.

Knoet vindt het belangrijk dat kinderen sporten en spelen. Het heeft een grote sociale waarde, waarin kinderen onder andere leren winnen en verliezen, doorzetten, samenwerken enzovoorts.

terug naar huis

Ophalen

Om 17:30 uur komen de eerste ouders/verzorgers de kinderen weer ophalen. De kinderen zijn dan vaak nog lang niet uitgespeeld, wat een mooie gelegenheid is voor onze pedagogisch medewerkers om even bij te praten met de betreffende ouder/verzorger.

Meer dan buitenschoolse opvang

Heb je vragen over BSO Knoet of ben je benieuwd naar de mogelijkheden?​

Scroll naar boven